Experience Waukesha on Race Day
Celebrating 25 years of cycling in Waukesha! Take in a professional bike race with international flair as you enjoy the Carl Zach Cycling Classic presented by Couri Insurance. Race will begin and end at Couri Insurance beginning at 11:30 am and continuing until 8:30 pm. Besides racing, there will be a full day of FREE Fun in Cutler Park! “Dirty Boogie” takes the stage from 3 to 6 pm. Free tree climb with Treetop Explorers. Enjoy beverage service in the park offered by the Park Foundation of Waukesha and food options from SkyDine. Don’t forget to sign up the kiddos for the Kiddie Klassic at 6:00 pm.
Schedule of Events
|11:25am – 12:05pm||Category 4/5||40 min|
|12:15pm – 1:05pm||Category 3/4||50 min|
|1:15pm – 2:05pm||Category 2/3||50 min|
|2:15pm – 2:55pm||Category 3/4/5 Women||40 min|
|3:05pm – 4:05pm||Masters 50+ Cat 1/2/3||60 min|
|4:15pm – 5:15pm||Pro 1/2 Women||60 min|
|5:25pm – 6:00pm||Handcycle H1/2, H3/4/5, Women Open||35 min|
|6:10pm – 7:00pm||Local Event||50 min|
|7:00pm – 8:30pm||Pro 1/2 Men||90 min|
Back to the original course after a few years of construction, Waukesha is a six-corner crit with an uphill finish and a fast, technical last corner.
Start/Finish: Maple Ave & W Main St, Waukesha, WI 53186
Parking & Directions
Ample street and lot parking available outside of the course along with two parking ramps housing 1,000 parking spaces.
Racer Parking: Teams with large vehicles and tents, please park at at the Les Paul Middle School (400 N. Grand Ave), near backside of Cutler Park). Easy in and out access, with a short bike ride to Reg. Public parking available for smaller vehicles. Teams may also place tents at the Waukesha Public Library (321 Wisconsin Ave).
From Milwaukee: Take 94 West toward Madison to Exit 295/Hwy F. Follow Hwy F south toward Waukesha City Center. Continue south on North St. then left onto Madison St.
Handcycle Parking: View Handcycle Parking Map
Check out the City of Waukesha website at http://waukesha-wi.gov/1525/Carl-Zach-Cycling-Classic