Experience Kenosha on Race Day
This popular summertime family event presented by the Kenosha YMCA will be packed with fun-filled activities for all ages. This is the kick-off event for the Tour of America’s Dairyland (ToAD) Pro-Am Cycling Series. Spectators will enjoy thrilling races all day as well as a family fun zone, various food vendors, and a spectacular line-up of free entertainment: 11am-10pm.
Schedule of Events
|11:45am – 12:25pm||Category 4/5||40 min|
|12:35pm – 1:25pm||Category 3/4||50 min|
|1:35pm – 2:25pm||Category 2/3||50 min|
|2:35pm – 3:15pm||Category 3/4/5 Women||40 min|
|3:25pm – 4:25pm||Masters 50+ Cat 1/2/3||60 min|
|4:35pm – 5:35pm||Pro 1/2 Women||60 min|
|5:45pm – 6:20pm||Handcycle H1/2, H3/4/5, Women Open||35 min|
|6:20pm – 7:00pm||Local Event||40 min|
|7:00pm – 8:30pm||Pro 1/2 Men||90 min|
Kenosha is the lead off event of the 11-day tour of America’s Dairyland. This classic four-corner flat criterium is bolstered by an amazing community party going on during the Food, Folks and Spokes event.
Start/Finish: 8th Ave & 60th St, Kenosha, WI 53140
Parking & Directions
Food, Folks & Spokes Festival will be on the grounds of Simmons Library (711 59th Pl, Kenosha, WI 53140). The surrounding streets will be blocked off for the races. Visitors should head to Sheridan Road and about 60th Street and from there look for open parking.
From Milwaukee: South on I-94, east at Hwy 158, go approx. 7 miles, turn right on Sheridan Road, go approx. 1 mile, heading towards 60th Street
From Chicago: North on I-94, east at Hwy 50, go approx. 8 miles, turn left on Sheridan Road, go approx. 2 miles, heading towards 60th Street
Handcyclist Parking: View Handcyclist Parking Map
Athlete Village and Parking: View Athlete Village Map