Day 11: Sunday, June 30, 2019

East Tosa Gran Prix

Presented by East Tosa Alliance

Experience East Tosa on Race Day

On Sunday, June 30, Wauwatosa will serve as the host city for the final day of the Tour of America’s Dairyland bike race. Billed as the largest competitive cycling event in the United States, this 11-day race will wind through several Wisconsin cities before ending right here in East Tosa. Several hundred professional men and women bicyclists will race past your house throughout the day, and energized spectators will line North Avenue!

Schedule of Events

Race Time Category Length
10:10am – 10:35am Junior 9-12 Boys & Girls 25 min
10:40am – 11:05am Junior 13-14 Boys & Girls 25 min
11:10am – 11:50am Category 4/5
Junior 15-16 & 17-18 Boys Cat 4/5
40 min
12:00pm – 12:50pm Category 3/4 50 min
1:00pm – 1:50pm Category 2/3 50 min
2:00pm – 2:40pm Category 3/4/5 Women
Junior 15-16 & 17-18 Girls Cat 3/4/5
40 min
2:50pm – 3:50pm Masters 40+, 50+ Cat 1/2/3 60 min
4:00pm – 4:40pm Junior 15-16 & 17-18 Boys Cat 1/2/3 40 min
4:50pm – 5:50pm Pro 1/2 Women 60 min
5:50pm – 6:40pm Local Event 50 min
6:40pm – 8:10pm Pro 1/2 Men 90 min

Course Description

After a grueling week of racing, riders will enjoy this flat, four-corner course and, especially, the celebrations alongside the final omnium award presentations. Wauwatosa is a family-friendly, walkable course with, quite possibly, the largest kids’ race in the country.

Race Map

Start/Finish: N 66th St and W North Ave, Wauwatosa, WI 53213

More Information

Parking & Directions

Coming soon.

Explore East Tosa

Coming soon.

Race Sponsors

Local Contacts

Coming soon.